lördag 1 november 2008

Lofsdalen


Ett vitt snötäcke har lagt sig över Lofsdalen - det glittrar vackert i solen. Vackert belägen nära kalfjäll, skog och sjö. Här är gott om plats, här finns spännande aktiviteter eller rogivande stillhet. Bara att välja. Här är framför allt barnvänligt. Men ändå med utbud för alla åldrar; utför, på längden, turåkning, skoter, fiske, eller vessla. Och så bra boende och god mat förstås.

Snölandet är Lofsdalens minsta backe för nybörjare och barn. De har minskat fallhöjden, förlängt och breddat backen samt satt upp en ny toppmodern barnlift som är 225 meter lång mot tidigare 100 meter. Glöm trängsel!


Det nya snölandet blir över 12.000 kvadratmeter stort så här finns plats för alla.För att få plats med den nya liften har dom även flyttat och förbättrat Loffes lekpark.Här finns Klätterborg, Rutschkanor, Gungor, Hinderbanor, Fjädergungor,Linbana, Grillplats m.m. Helt perfekt för oss i allafall. Jag tycker Sälen är lite för mycket folk. Här är det alldeles lagom. Så i år är det Miltons tur att få prova att åka slalom.
Han har fått ett par pjäxor som han traskar runt med hemma. Ni kan aldrig gissa vart jag köpte dom? Jo på Pärlan! Ni tror väl att det är den enda affären jag handlar grejer på. Men de kostade 20kr så det var inget att fundera på.


Norska skidkungen Thomas Ahlsgaard bygger tillsammans med två norska vänner en Skicamp. Skicampen kommer att innehålla totalt 100 bäddar och ligger på 840 meters höjd över havet. Så det är väl där man kommer se Magnus i trikåer ute i spåret på längden, medans jag trycker i mig godis och kollar på Top Model. Åh herregud vilken syn moahaha!


Go Magnus Go Magnus Go magnus GOOOOO!!!!

1 kommentar: