Igår hade vi finfrämmat från metropolen Ornäs. Jag hittade ett recept på http://www.tasteline.com/ som vi testade. Fläskfilégratäng med ädelostsås. Oh vad gott det var. Det kan jag rekomendera rejält!
När det var ca 20 minuter kvar innan gästerna kom så fick vi strömavbrott. Precis när allt skulle in i ugnen, typist!! Så hela huset fylldes med levande ljus, både ute och inne.
Tillagning
500 g fläskfilé eller kassler
500 g fläskfilé eller kassler
1 gul lök
250 g färska champinjoner
2 paprikor
1 vitlöksklyfta
salt & peppar
125 g ädelost
2 dl grädde
Skär fläskfilén eller kasslern i 1/2 cm tjocka skivor. Stek fläskfilén. Kasslern behöver ej stekas. Lägg köttet i en ugnsform. Hacka löken, skiva champinjoner och strimla paprikorna. Fräs löken i lite smör.
Rör ner paprikastrimlorna och svampen. Pressa i vitlök. Salta och peppra. Lägg grönsaksröran runt eller på kasslern. Mosa osten och rör ut den med grädden till en sås. Smaka av med salt och peppar.
Häll såsen över kasslern. Gratinera i 225 grader ca 20 min. Det blir inte så mycket sås, så det passar väldigt bra att servera klyftpotatis eller hasselbackspotatis till.
När det var ca 20 minuter kvar innan gästerna kom så fick vi strömavbrott. Precis när allt skulle in i ugnen, typist!! Så hela huset fylldes med levande ljus, både ute och inne.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar