söndag 8 februari 2009

Snö, snö och fastkörningar...

I helgen så åkte hela familjen upp till Lofsdalen. Fan va härligt det är där uppe. Men jag tyckte inte det kl 21.00 fredag kväll! För när vi kom upp så var det mörkt, vi hade åkt i ca 4-5 timmar med två underbara, tysta och supernöjda barn i baksätet. Turistbyrån hade lagt ut nyckel och karta till stugan vi hyrt. Dom borde faktiskt få pris för världens bästa kartbeskrivare. Ja verkligen! *hoppas ni förstår min ironi*... En stor ring runt ett antal hus och vägar....det var allt... Jaha!! Inte en vägadress eller någonting. Vi försökte lista ut vilken av vägarna vi skulle upp på. Vi hittade en väg som vi tyckte borde vara rätt. Helt oplogad ( det hade snöat ca 2-3dm, och hela byn var oplogad) men bra som bara vi är, så försökte vi väl ta oss upp där med bil och en släp med två skotrar på men det gick inte så bra, slir slir slir. Magnus backade ut på vägen igen. Men han har ju världens bästa tjej som tyckte han kunna försöka igen och det gjorde han. Då fastnade han :-) Efter några minuters skrikandes och grejandes (måste man bli så sur bara för att jag kom på EN dålig idé!) så var vi ute på vägen igen och åkte ner till Restaurang Trappers och frågade efter vägen. Tur att byn är så liten så folk har koll. Så äntligen hittade vi dit! Där var det en meters oskottad väg fram till huset, så det var bara att börja skotta. Dessutom lyckades Magnus tappa förlovningsringen i ett 1½ meter snölandskap. Det var som att leta efter en nål i en höstack. Vi gav upp! men super Ebba hittade den dagen efter, helt sjukt! Bra jobbat Ebba! Jag kan säga att den fredagen var inte vår dag.


På lördagen så tog vi en skoter tur. Shit vad kallt det var. Vi åkte bara nån mil sen åkte vi till Våffelstugan och värmde oss med varm choklad och våfflor. Det enda som saknades var solen! När vi kom hem så testade vi att elda med spjället stängt för att se om det rökte in... det gjorde det! Jättekul var det! Testa får ni se :-)

Vi håller ju på att bygga en stuga där uppe som borde varit klar nu men nej, det är den inte. Men grunden har stått där i flera månader. Det kommer bli så bra när den är klar i allafall! Ser ni grunden? Den ligger som på en platå med utsikt över sjön.
Det var så här det ser ut sommartid.
Johanna, denna bild är tagen åt dig. Naturbild!
We´ll be back!

12 kommentarer:

  1. Låter ju som en härligt avkopplande resa... Ungefär som när vi skulle ut på skotertur förra veckan och jag "råkade" välta 2 gånger med lilla Aron fram. Men herregud inte såg väl jag att det låg en isklump där brevid diket!! Å så får man skäll av både make och söner för att "rutan faktiskt kan spricka" Herrejösses då. Nä men visst skit i att jag lyckades parera så vi har benen i behåll i alla fall!!
    Å så var det mitt fel att jag inte orkar lyfta en skoter själv, nämen visst serru....

    Föresten var det väl Magnus fel som gjorde som du sa, eller hur? Du kan väl knappast ta ansvar för att HAN tar dåliga beslut, som typ att lyssna på en trött förvirrad småbarnsmamma efter 4 timmar i bilen? Nä verkligen inte!!

    Ja se Karlar, lyckas alltid skylla ifrån sig!

    SvaraRadera
  2. Jädrar vilken tripp! Ja nog är det skitmysigt med snö, men vissa gånger hade man önskat med måtta... Själv tillbringade jag söndagen med ansiktsbehandling och avslappning på kontoret, önskar verkligen att Du kunnat vara med oss. Vilket j-a läge ni har på tomten! Ser helt underbart ut!! Det blir bra när det kommer, var sak har sin tid. Ha de//Anna

    SvaraRadera
  3. Ni hade en mycket spännande fredag hör jag ;) Karlar bara skyller ifrån sig ;) Huvudsaken är att ni kom fram till slut och att ni hade trevligt under resten av vistelsen :) Skrattar hjärtligt åt din ironsiksa tolkning :D
    Kram

    SvaraRadera
  4. Vad härligt ni har haft det bland all snö fast jisses, det hade ju varit skänt om det var plogat... Är ju själv ingen direkt snömänniska men det såg himla fint ut på bilderna. Läckert ställe att bygga ett litet hus på. Ha en bra vecka.

    SvaraRadera
  5. Härlig helg!
    Jag fick mej ett gott skratt av ditt inlägg.
    Jag har ingen aning om hur jag lyckades somna på spikmattan...Jag har nog lite självplågar-gener tror jag.
    Nu ska jag kika runt lite mer hor dej.
    Kram A-S

    SvaraRadera
  6. Ha Ha, ni är ju som huvudpersonerna i "vi hade i alla fall tur med vädret" eller någon annan svensk klassiker. Det bästa var ju när Magnus hade panik! -Det är kört, vi sitter fast! Fina gick bara lugnt fram till honom och sa.-Älskling, jag fixar det här, sätt dig och andas lugnt! Sen rattar hon loss bilen på ett kick! Hon är ju en proffs inom kör branchen! Vad säger Magnus då?????? -Inte ett ord om detta till någon! Kom ihåg det alla som läser detta, det är en hemlis!!!!!

    SvaraRadera
  7. Nej för tusan. Första gången var ju så jävla rolig att jag gjorde det igen. Enbart för att testa mackans tålamod serru. det är ju absolut inte så att jag är nån kass skoterförare, men jag fick ju för fan drass med det gamla touringskoteraset medan han glassade runt på finskotern.

    Ja karlar, vad ser man hos dom... dom är bra på att... hmm äh jag lär tänka lite på den där du. Återkommer!!

    SvaraRadera
  8. ..o herregud vad jag har skrattat! Riktigt roligt att läsa....
    kan tänka mig att ni längtar tills stuga är klar.. så fint läge ni har.. Ha de bra !! // Johanna

    SvaraRadera
  9. Hejsan!

    Haha, det låter som att ni haft en härlig helg ;)Hoppas att allt blev bra när ni väl installerat er.

    Japp nu är det dax för nummer 3. Lika bra att köra på när man ändå är igång. Känns jätteroligt! Undrar bara hur jag ska palla med alla små monster ;) Känns som att det är fullt upp med två egentligen. Men det kommer säkert gå hur bra som helst. Finns inte så mycket annat att välja på nu ;)

    Klart att ni ska skaffa en till lite skrutt så småningom :)

    Kram Emelie

    SvaraRadera
  10. Wooow vilken helg!!!!!
    Du berättar sååå kul jämt, jag är glad att du finns!!!
    :)

    Stora kramar!!!!

    SvaraRadera
  11. Hej!

    Det låter som en lyckad resa :)
    Och vad härligt att bygga nytt, vilkt läge det var :)

    Ha en jätte bra kväll.
    Kram Sandra

    SvaraRadera
  12. Herregud vad snö...Önskar att vi hade lika mycket i Linköping..

    Kram Anne

    SvaraRadera