torsdag 20 maj 2010

En svart/vit återblick...

Sitter och tittar på lite gamla kort från sommaren 2009.
Den här dagen gjorde vi en utflykt till Orsa. Vi började med en picknick i Nusnäs precis vid Siljan.

Planerna var att åka till Orsa Björnpark, sen till Orsa Camping och bada. I bilen påväg upp så frågade vi vad dom helst ville göra och dom ville helst bada med Magnus stod på sig för han ville verkligen till Björnparken.


Men det Magnus inte visste var att hela Björnparken består av en lång...ja en riktigt lång backe. 70 graders lutning typ.

Så när vi väl kom dit så kom det vi hade väntat på...tjatet..."mamma ska vi inte bada snart".... "jag orkar inte gå mer"..."kan vi inte åka nu"...
aaaa va härligt det är med tacksamma barn =)
Så dom där 500kr för inträde hade vi lika gärna struntat i och köpt massa glass för pengarna!
När vi kom till Orsa Camping så fick dom äntligen bada! Jag tror mer att det är föräldrarna som försöker gottgöra sitt samvete genom att åka till olika parker och betala dyra inträden, när det i själva verket räcker med några timmar på en strand och en lekpark! Men nu fick då Mangan se sina björnar...hoppas det var värt de Magnus =)

måndag 17 maj 2010

Sicilien!

Innan vi åkte iväg så hade man ju föreställt sig hur olika platserna skulle se ut. Jag var ju mest intresserad av Sicilien.
Men när jag drog upp dörren så såg jag ...berg!! Men va fan! Berg på Sicilien? Där spack min bild av sicilien iallafall! Jag hade ju sett framför mig små stenhus...lite som Malta... men nej....berg!
Men vi gick upp till restaurangen och åt frukost och vidare ut på Messinas gator. Men alla rekomenderade att vi skulle åka till en liten by som hette Taormina, ca 30 minuter söder om Messina. Så vi hoppade in i en taxi, vi ville få priset innan men nejnej "taxametro" !!!

Så vi åkte och åkte och åkte. Vi frågade flera gånger om det var långt kvar, "fajv minutros"
svarade han varje gång... åh jävlar vad taxametern tickade! Vi blev helt kallsvettiga när den visade 86 euro när vi kom fram, alltså ca 860 skr! Och sen skulle vi ju tillbaka så det skulle bli nästan 1700 tor. Kul kul! Men vi lyckade pruta ner till 1400 iallafall.
Då var humöret på botten för alla utom lyckliga Milton. Man hade ingen lust att shoppa heller så för att liva upp stämningen så fick Mille ta kameran och härja fritt med den.

Jag kan säga så här att han är sjukt duktig, för att vara fyra år, att fota. Han har tagit alla kort i det här inlägget förutom på sig själv då =)

Han får med hela kroppen när han fotar. När Magnus fotar får man vara glad om hela huvudet är med!

Det var mååånga kort på mamma!
Trots att det kostade som fan att åka taxi så ångrar jag inte att vi åkte till denna lilla by. Den påminnde lite om Gamla Stan i Stockholm en het sommardag.
Taxichaffisen skulle ju visa Etna också men det glömde han... vilken skräll....


min lilla cooling!



Det finns inte så mycket att skriva om den här ön för vi hann ju bara besöka denna by. Sicilien har säkert vrålmycket mer att erbjuda men på 6 timmar hinner man inte långt på en sån här stor ö.
En glass hann vi med att trycka i oss! En glass i världsklass!
Vackra blommor pryder varje balkong.



När vi skulle åka hem så tog inte taxi-fanskapet kort! Så Mangan skulle ta ut pengar....tror ni bankomaten fungerade? Big NO NO! Hej och Hå... vidare till nästa...nej nej....krångel! Men det kom fram nå grabbar och hjälpte så det löste sig till slut....
Väl tillbaka på båten vart det bubbelpoolen som vanligt!
Så vad tycker vi om Sicilien? Jo som jag skrev tidigare så vart det ingen wow känsla! Men vill någon betala en resa åt mig så åker jag gärna med =) dock inte till Messina!

torsdag 13 maj 2010

Underbara, härliga fantastiska Malta

På morgonen när vi vaknade så flöt vi iland på Malta, Valetta. (Bilderna är klickbara)
Men herregud vilket ställe! Så här såg det ut vid 07.30 när jag kikade ut på balkongen. Jag hade ingen större bild av hur det skulle se ut men att det var så här vackert trodde jag inte att det skulle vara. Vädret gör ju sitt också!
Som överallt i hamnarna i medelhavet så finns det stora yatcher, sånna man ser Victoria Silvstedt glider runt i i skvallertidningarna. Shit vilka läckra, stora, vita båtar!
Man kan ju inte låta en båt fantast som Mangan att missa det här, så jag drog upp honom ur sin skönhetssömn!
Den här staden var kärlek vid första ögonkastet.
Eftersom våran båts utflykter kostade 500kr/ person så tänkte vi se oss omkring på egen hand. Vi hittade en guidad busstur runt halva Malta för 100 kr...för hela familjen! Katjing!Nej vi åkte inte häst och vagn runt ön utan en dubbeldäckare utan tak så man fick tre timmars solning på köpet!
Ett fint gammalt plan såg vi....
....en liten by.....
...en läckerbit...
....en buss, så här såg alla lokala bussar ut, coola va?........ en liten fiskeby....
....Vackra Saint Julian´s Bay....

Efter tre timmar runt ön så hoppade vi av i Valetta.
Där åt jag tamefan världens godaste pizza, formaggio....

Jag och lillmill i stan.
Det är så fina hus på Malta. Allt är gammalt och charmigt...precis som Magnus!

Turist...javisst!
Det obligatoriska "parkortet"... har säkert 289 st sånna här bilder på oss!

Det här kortet får jag egentligen inte lägga ut för det förstör en viss karls image...ja ni vet inte hur jargongen är på hans ex-jobb!
Magnus hoppade och tjatade om att få åka en häst och vagn så snäll som man är så slängde man i han i en...jag och Mille ville gå men vad gör man inte för sin kära!
Så vad tycker vi om Malta?: Hit ska vi åka igen någongång. Det är väl ingen "hålligång" stad utan mer en mysig fiskeby med allt man behöver för en lugn och solig semester. San Julian´s Bay var fantastisk vackert, mycket båtar och små mysiga fiskerestauranger.