måndag 7 juni 2010

Härliga Genua!

Efter vår utflykt i Rom så for MSC Splendida vidare mot norra Italien, Genua närmare bestämt! Men herregud vilken liten urmysig stad. Har ju vart i norra italien förut, Como & Gardasjön. Och den här staden påminde väldigt mycket om dom städerna. Helt galet vackert! Tyvärr hade vi otur med vädret!
Det ser ut som det är en dimma över bergen, allt känns som kulisser. Jag blev såld direkt!
På varje hamn har det legat riktiga lyxyatcher men dom här slog nog priset. 70 fots jollar som fick Magnus att drägla av avundsjuka. Kanske man ska fixa en bh med båtar på och se om det blir samma effekt?!


Stan påminde om gamla stan i sthlm, små gränder och höga gamla hus. Men även här hade vi oturen att hela jäkla stan siesta så butikerna var stängda men det var marknad på torget som vi strosade runt i.
När man kommer till en ny stad vet man inte riktigt vart man ska ta vägen. Men vi tänkte gå in på Aquario di Genova som tydligen vart en görstor attraktion i norra Italien så kön var ca 45 minuter lång så det hoppade rastlösa Björlund över!
Men vi tog istället ett minitåg runt stan och tänk vad det kan "klicka" så fort med en stad...hit ska vi igen...en solig dag!

Alex Schulman i tågvagnen bakom? Ja det är en fråga som jag aldrig får svar på!

Stiliga poliser...perfekt att skrämma härjiga små pojkar med!
Hamnhäng....
En 72 fots Jaguar yatch fick Magnus att grina av avundsjuka!
Efter några få timmar i stan så gick vi ombord och får vidare mot Marseille och då utbröt det ett kaos!!
Pga oväder så höll båten på att kantra så alla fick ta på sig flytvästar och samlas i lobbyn. Helt galet! 3000 människor som trängs i trappor för hissarna var avstängda!
Eller riktigt så var det inte... det var bara en övning... men allt stämde förutom att båten höll på att kantra... trängsel trängsel trängsel var förnamnet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar